Prijs

Australian Labradoodles beschikken over een niet-verharende en allergie vriendelijke vacht. Ze zijn enorm vriendelijk, erg slim en leergierig, en hebben een heel erg sociaal karakter. Dit maakt ze uitermate geschikt als therapy hond en daarnaast zijn ook nog eens super mooi om te zien! 🙂

Omdat we veel contact hebben met collega fokkers in Nederland en Belgie, weten we dat de gemiddelde prijs voor een officiële Australian Labradoodle van ALAEU fokkers tussen de 2000 en 2600 euro ligt voor een pupje van 8 weken. Ondanks de veel intensievere en langere socialisatie en verzorging periode vragen wij een prijs vergelijkbaar met collega fokkers. 

Actieve en Passieve wachtlijst gesloten: Bij ons kost een officiële Australian Labradoodle 2100 euro als u het pupje rond de 8 weken komt ophalen. Mocht dit uw voorkeur hebben, vraag naar de mogelijkheden voor u. Er zijn families die het pupje rond deze leeftijd met de auto komt ophalen en ons dan beloven tot 15 weken leeftijd op vakantie in Spanje te blijven en daarna pas de grens over te gaan naar Nederland (dit natuurlijk niet te controleren door ons).
Als u uw pupje op 15 weken wilt komen halen, dan vragen wij een totaal prijs van 2400 euro.
De aanbetaling van 200 euro wordt verrekend met de totaalprijs. 

Minder lange wachttijd? Heeft u interesse om op de Priority Wachtlijst en dus de Breeding Doodles lijst te staan, dan is dit zeker mogelijk. Om het ras de Australian Labradoodle te kunnen blijven verbeteren, zorgen we er namelijk altijd voor dat pupjes voor de fokkerij als eerste gekozen mogen worden. U krijgt dan dus voorrang op de huidige wachtlijst. De prijs voor een breeding dog is 7500 euro als u het pupje rond de 8 weken komt ophalen en 7800 euro bij het ophalen rond 15 weken. De aanbetaling van 400 euro wordt verrekend met de totaalprijs. Uw Doodlebaby zal vrij zijn van alle te testen erfelijke ziektes, via het DNA van de ouders. Al onze doodletjes zijn namelijk vrij van alle erfelijke ziektes. U hoeft dus alleen de fysieke testen van uw pupje uit te voeren, dus de ECVO ogen: 45 euro & Heupen en ellebogen: 100 euro &Patella’s/knieën:40 euro .

We zijn aangesloten bij de ALAEU fokvereniging zodat we u een officiële stamboom kunnen meegeven en u kunnen verzekeren dat de ouders, grootouders en overgrootouders volledig gezond zijn gefokt en getest zijn volgens de strenge eisen van de ALAEU. Bij ons krijgt u garantie, waarbij u via een onofficiele en onproffesionele fokker misschien een goedkopere pup koopt en tot de voordeur garantie heeft. Er kunnen dan na een tijd allerlei erfelijke ziektes voor hele hoge dierenarts kosten leiden, naast het verdriet dat het uw pupje en gezin aan doet.

We vinden het belangrijk dierenasiels hier in de omgeving te steunen. Daarom hebben we ingevoerd om bij elke geadopteerde DoodleBaby een donatie te doen aan de kennels in de buurt van Tortosa. U helpt dus indirect ook verschillende goede doelen 🙂 

De prijs komt tot stand door de vele kosten die gemaakt worden. Vanaf de aanschaf van de mama fokhond, het progesteron testen om het vruchtbaarste dektijdstip te bepalen, jaarlijkse gezondheidstesten van ouders, jaarlijkse lidmaatschap ALAEU, extra hoogwaardige voeding en supplementen voor de moeder tijdens dracht en borstvoeding, titer sessies en enten, chippen en paspoortjes en het puppy pakket.

Daarnaast maken wij in vergelijking met pupjes die u met 8 weken mag ophalen, ook de kosten voor u van de extra titersessies en entingen, de rabiës enting zodat ze de grens over mogen, meerdere malen ontworming, vlooien/teken/ insecten preventive producten, voeding van uw pupje tot 15 weken en natuurlijk onze uren die de verzorging en socialisering vragen. 

We willen de beste start voor het leven van de pupjes kunnen bieden en het u zo makkelijk en leuk mogelijk maken. Doordat we 5 jaar workshops vachtverzorging hebben gegeven aan Labradoodles door heel Nederland en België, weten we dat de eerste weken met de pups door veel baasjes als zwaar en vermoeiend wordt ervaren. De momentjes van ‘waar ben ik aan begonnen’ komen geregeld ter sprake. Wij willen de eerste weken graag van u overnemen en vinden het leuk, interessant en een eer om voor u te mogen doen. Het geeft enorm veel voldoening en we nemen het heel serieus.

We go the extra mile to make welcoming your new family member as enjoyable as possible!

Naast dat we ze zelf al liefdevol en consequent opvoeden, worden de pups bij ons door de rest van onze Doodle’s op een natuurlijke manier gestuurd, opgevoed en gesocialiseerd in hondentaal wat ervoor zorgt dat de opvoeding in een stroom versnelling komt. We volgen de therapietraining ‘Roedelmethode‘ om een goede start te maken, zodat u vanaf het begin echt van uw pup kunt genieten en niet constant bezig bent met zindelijk maken, puppybijtjes als de tandjes doorkomen, wennen aan borstelen en slapeloze nachten heeft.

We zien namelijk dagelijks hoe liefdevol, consequent, duidelijk, vredig en evenwichtig onze roedel met elkaar en met de pups omgaan en in harmonie leven. De pups leren hier enorm snel van, zien goed gedrag van de oudere doodles en nemen dit over, worden gecorrigeerd bij happen en grommen en gaan zonder stress of zorgen weer verder. Deze manier zorgt ervoor dat het aanleren van goed gedrag in een stroomversnelling gaat en we niet veel hoeven te corrigeren. 

Ook is deze kalmte en evenwichtigheid ideaal voor eventueel een therapie hond, wij zijn enorm gericht op de karakters van onze Labradoodles waardoor het een ideaal vriendje voor kinderen die hoog sensitief zijn, met Autisme, ADHD, syndroom van Down. Doodletjes voelen aan wanneer ze rustig moeten komen knuffelen of enthousiast mee mogen spelen 🙂

U krujgt een uitgebreid puppypakket mee. Uw pupje krijgt een veel langere periode van verzorging, training en socialisering.
Zie ‘ophaalmoment‘ voor meer info over het ophalen.

Bron: Elliot O., Scott J.P. (1961). The development of emotional distress reactions to separation in puppies. The Journal of Genetic Psychology
Bron: Markwell P.J., Thorne C.J. (1987). Early behavioural development of dogs 
Bron: Topál J. et al. (2005). Attachment to humans: a comparative study on hand-reared wolves and differently socialized dog puppies.