B. Keuzemoment

Omschrijving uiterlijk en karakter

Rond 6/7 weken geven we uitgebreide omschrijvingen van de pups. Wij leven 24/7 rond de puppy’s en kunnen u hierdoor goed adviseren en u vertellen over de karaktertjes. De karakter omschrijvingen zijn een moment opname en kunnen nog met de week iets veranderen. Ook weten we uit ervaring dat ons socialiseringsprogramma, jullie opvoeding en de omgeving enorm veel invloed heeft op het uiteindelijke karakter van het Doodletje.

Naast ons eigen DoodleBabys gedragsherkenning, testen we de pups allemaal volgens de therapie honden test ‘VOLHARD’S PUPPY TESTING’ & op ‘PUPPY ASSESSMENT TESTS van PUPPY CULTURE’ waarbij ze eigenlijk altijd enorm hoog scoren! 

Uiterlijk
Ook zult u een tabel ontvangen van onze verwachtingen hoe de vacht zich gaat ontwikkelen en hoe groot de pup uiteindelijk zal groeien. De uiteindelijke hoogtes zijn inschattingen, pin ons er niet op vast dat dit op de centimeters precies uitkomt! De vachten kunnen ook net iets meer slag hebben, of juist net iets minder slag gaan hebben, dat is helaas in de natuur niet te voorspellen. Ook de kleuren kunnen enorm veranderen. Doodletjes zijn enorme toverballen, zo kunnen ze het ene jaar donkerrood zijn en het andere jaar iets lichter rood of zelfs caramel, maar het jaar daarop weer donkerrood zijn. De natuur doet hierin volledig wat hij zelf leuk vindt 🙂

 

 

 

7 weken start het keuzemoment.

Wij wijzen geen pupjes toe zoals vele andere fokkers, maar adviseren en helpen u bij uw keus! U heeft dan updates met video’s en foto’s met portretjes van de pups gehad en de omschrijvingen van elke pup. Wij hebben als DoodleBabys altijd recht op allereerste keus, zelfs voor de families op de priority list, ter verbetering van ons fokprogramma.

Wanneer u aan de beurt bent, mag u zelf de pup uitkiezen die nog niet door de families boven u op de wachtlijst is gekozen. Het is niet mogelijk om langs te komen en uw pupje dan uit te kiezen, omdat dit te moeilijk is met alle andere families op volgorde van de wachtlijst. Ook willen we zeker weten dat de pups volledig beschermd zijn en een positieve titer test is vaak rond 9/10 weken

Mocht u door omstandigheden of voorkeur niet uit het huidige nestje kunnen kiezen, dan blijft u gewoon op de wachtlijst staan en wordt u automatisch weer gemaild bij het volgende nestje. U blijft uw plekje op de wachtlijst dus altijd behouden op basis van de datum van aanbetaling.

Bij Labradoodles zit er geen verschil in karakter bij een reutje of een teefje. Wij hebben enorm veel ervaring met verschillende Doodles en zien dagelijks telkens andere Doodles omdat we ook workshops vachtverzorging door het hele land geven (www.doodlehairdo.nl) en kunnen dit daarom met zekerheid zeggen!

De eigenschappen van het vlaggen (tegen elk paaltje aan plassen, territorium afbakenen), dominant gedrag en de interesse in loopse teefjes worden natuurlijk weggenomen door de verplichte castratie voor 18 maanden. Ook hoeven teefjes geen loopsheid mee te maken, waar ze veel van kunnen voelen. Zo lijken teefjes en reutjes nog meer op elkaar!

Mocht u alsnog voorkeur hebben voor een reutje of juist een teefje, dan kunt u dit natuurlijk altijd aangeven. Let wel, hoe meer voorkeuren u heeft, hoe langer uw wachttijd zal zijn.

De aanbetaling vragen wij, zodat we een betrouwbare wachtlijst kunnen opstellen en om u de belofte te kunnen maken dat u een pupje van ons aan uw familie kan toevoegen! Zo proberen wij het tegen te gaan dat families zich bij meerdere fokkers inschrijven en wachten waar ze het eerste een pupje kunnen krijgen. Uw aanbetaling is uw garantie op een plekje op de wachtlijst. Mocht uit de allergietest blijken dat u toch allergisch bent voor de Australian Labradoodle, dan krijgt u uiteraard uw aanbetaling terug.

Klik hier om naar Stap 4 ‘Socialisatie van uw puppy’ te gaan!